preloader

1. Loco Translate

A Loco Translate egy ingyenes WordPress bővítmény, amely segítségével könnyen lefordíthatjuk a WordPress oldalaink különböző elemeit. A bővítmény lehetővé teszi, hogy a WordPress admin felületén keresztül fordítsuk le a sablonokat, bővítményeket és más szövegeket.

A Loco Translate nagyon egyszerűen használható, és lehetővé teszi, hogy egyszerűen kiválasszuk a lefordítandó elemet, majd a fordítófelületen a megfelelő nyelvre lefordítsuk azt. A fordítási fájlokat egy külön könyvtárban tárolja a bővítmény, és lehetőségünk van exportálni, importálni és megosztani őket más felhasználókkal.

A Loco Translate számos előnyt kínál a WordPress webhely tulajdonosok számára, például:

  • Lehetővé teszi a WordPress oldalaink fordítását a saját nyelvünkre.
  • Megkönnyíti az oldalainkon található szövegek kezelését és frissítését.
  • A fordítások központi helyen történnek, ami lehetővé teszi a pontosabb és egységesebb fordításokat.
  • A bővítmény nagyon egyszerűen használható és ingyenes.

Összességében a Loco Translate egy nagyon hasznos bővítmény a WordPress oldalak fordításához, és javasolt használni azoknak, akik többnyelvű weboldalt üzemeltetnek.

A Loco translate letöltése: https://wordpress.org/plugins/loco-translate/

2. Updraftplus

Az UpdraftPlus egy ingyenes WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi a weboldalad teljes biztonsági mentéseit és visszaállítását. A bővítmény használatával könnyen menthető a WordPress olda a kívánt időpontokban, és biztonságosan tárolhatóak az adatok egy felhőszolgáltatón keresztül, például a Google Drive-on vagy a Dropbox-on. Az UpdraftPlus támogatja az automatikus biztonsági mentést és a manuális mentést is, és lehetővé teszi a fájlok, adatbázisok és egyéb elemek egyidejű mentését és visszaállítását. Az UpdraftPlus egy nagyon hasznos eszköz a WordPress oldalak biztonságos és megbízható mentéséhez és visszaállításához.

Az Updraftplus letöltése: https://wordpress.org/plugins/updraftplus/

3. Duplicate Post

A Duplicate Post WordPress bővítmény egy népszerű eszköz, amely lehetővé teszi a WordPress webhely tulajdonosai számára, hogy könnyen másolják, klónozzák vagy létrehozzanak sablonokat a meglévő bejegyzésekből és oldalakból. Ez a bővítmény különösen hasznos olyan esetekben, amikor azonos formátumú vagy hasonló tartalmú bejegyzéseket kell létrehoznia, és időt szeretne megtakarítani a folyamat során.

Főbb jellemzők:

  1. Egyszerű használat: A Duplicate Post bővítmény egy gombot ad a szerkesztői oldalon, amellyel azonnal másolhatja vagy klónozhatja a kiválasztott bejegyzést vagy oldalt.
  2. Testreszabhatóság: A bővítmény beállításai lehetővé teszik, hogy testre szabja, mely elemeket szeretne átmásolni, például a cím, a tartalom, a kivonat, a szerző, a dátum, stb.
  3. Taxonómia és metaadatok kezelése: A Duplicate Post lehetőséget kínál a kategóriák, címkék, és egyéb taxonómiai elemek, valamint a metaadatok átmásolására is.
  4. Szerepkörök és jogosultságok: A bővítmény lehetővé teszi, hogy korlátozza a másolási funkció hozzáférését bizonyos szerepkörök vagy felhasználók számára.
  5. Sablonok: A Duplicate Post segítségével sablonokat hozhat létre, amelyeket új bejegyzésekhez vagy oldalakhoz használhat a későbbiekben.

Összefoglalva, a Duplicate Post WordPress bővítmény egy hasznos eszköz, amely megkönnyíti a tartalom másolását és klónozását, ezzel időt és erőfeszítést takarítva meg a webhelytulajdonosok számára. A testreszabhatóság és a jogosultságkezelés révén a bővítményt könnyen beillesztheti a webhelyének működésébe és igényeibe.

A Duplicate Post letöltése: https://wordpress.org/plugins/duplicate-post/ 

4. Buttonizer

A Buttonizer WordPress bővítmény egy rugalmas és könnyen használható eszköz, amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok számára, hogy interaktív, animált gombokat hozzanak létre és helyezzenek el a weboldalukon. A Buttonizer célja, hogy növelje a felhasználói interakciókat, elősegítse az oldalak közötti navigációt és javítsa a weboldal átalakítási arányát.

Főbb jellemzők:

  1. Könnyű gomb létrehozása: A Buttonizer lehetővé teszi, hogy könnyedén hozzon létre és testre szabjon gombokat a weboldalán, anélkül, hogy programozási ismeretekre lenne szüksége.
  2. Testreszabhatóság: A bővítmény számos testreszabási lehetőséget kínál, például gombikonok, szövegek, színek, betűtípusok, háttérképek, árnyékok és animációk beállítását.
  3. Elhelyezkedés és viselkedés: A Buttonizer lehetővé teszi, hogy az elkészült gombokat bárhová elhelyezze a weboldalán, illetve beállíthatja a gombok viselkedését, például megjelenítési időzítést, felhasználói eseményekhez kötést vagy eszközspecifikus megjelenítést.
  4. Felhasználói interakciók: A gombokhoz hozzárendelhet olyan akciókat, mint például az oldalak közötti navigáció, kapcsolatfelvétel, közösségi média megosztás, feliratkozás, vagy akár egyedi JavaScript kód futtatása.
  5. Reszponzív design: A Buttonizer bővítmény gondoskodik arról, hogy a létrehozott gombok minden eszközön és képernyőméreten megfelelően jelenjenek meg.

Összefoglalva, a Buttonizer WordPress bővítmény egy hasznos és rugalmas eszköz, amely segít interaktív és animált gombok létrehozásában és elhelyezésében a weboldalakon. A bővítmény segítségével növelheti a felhasználói interakciókat, javíthatja a navigációt és növelheti a konverziós arányokat. A számos testreszabási lehetőségnek köszönhetően könnyen illeszkedik a már meglévő weboldal dizájnhoz és igényekhez.

A Buttonizer letöltése: https://wordpress.org/plugins/buttonizer-multifunctional-button/

5. Metronet Tag Manager

A Metronet Tag Manager WordPress bővítmény egy könnyen használható eszköz, amely segít a weboldal tulajdonosoknak integrálni és kezelni a Google Tag Manager (GTM) kódot a WordPress weboldalukon. A GTM egy erőteljes marketing és analitikai eszköz, amely lehetővé teszi a különböző mérőcímkék (tracking tags) és kódrészletek kezelését és frissítését egy központi felületről, anélkül, hogy közvetlenül módosítani kellene a weboldal forráskódját.

Főbb jellemzők:

  1. Könnyű integráció: A Metronet Tag Manager bővítmény lehetővé teszi, hogy egyszerűen adja hozzá a GTM konténerazonosítóját (Container ID) a WordPress weboldalához, és automatikusan beilleszti a szükséges kódot a weboldal fejlécébe és láblécébe.
  2. Egyszerű kezelés: A bővítmény használatával könnyedén kezelheti a GTM-ben lévő címkéket, mérőkódot és egyéb kódokat a WordPress adminisztrációs felületéről.
  3. Gyorsaság és teljesítmény: A Metronet Tag Manager segítségével a GTM által betöltött címkék nem befolyásolják a weboldal betöltési sebességét, mivel azok aszinkron módon töltődnek be a látogatók böngészőjében.
  4. Felhasználói események nyomon követése: A bővítmény segítségével könnyen nyomon követheti a felhasználói eseményeket, mint például a kattintásokat, az oldalnézeteket és a konverziókat, és ezeket az adatokat átadhatja az analitikai eszközöknek, mint például a Google Analytics.
  5. Kompatibilitás: A Metronet Tag Manager bővítmény kompatibilis a legtöbb WordPress sablonnal és bővítménnyel, így könnyen beilleszthető a meglévő weboldalakba.

Összefoglalva, a Metronet Tag Manager WordPress bővítmény egy egyszerű és hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok számára, hogy integrálják és kezeljék a Google Tag Manager kódot a WordPress weboldalukon.

A Metronet Tag Manager letöltése: https://wordpress.org/plugins/metronet-tag-manager/

6. Yellow Pencil

A Yellow Pencil WordPress bővítmény egy vizuális CSS szerkesztő és stílusgenerátor, amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok számára, hogy könnyen és gyorsan testre szabják a WordPress téma megjelenését anélkül, hogy közvetlenül módosítanák a CSS fájlokat. A bővítmény célja, hogy a felhasználóbarát és intuitív felületen keresztül egyszerűsítse a webdesign folyamatát.

A Yellow Pencil bővítmény jellemzői közé tartoznak:

  1. Vizuális CSS szerkesztő: A szerkesztő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen módosítsák a színeket, betűtípusokat, méreteket, háttérképeket és egyéb stíluselemeket a weboldalukon. Ezen kívül lehetőség van animációk hozzáadására és a reszponzív design beállítására is.

  2. 600+ Google Fonts: A bővítmény beépített Google Fonts támogatással rendelkezik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen válasszanak és alkalmazzanak betűtípusokat a weboldalukon.

  3. CSS kódgenerátor: A Yellow Pencil automatikusan létrehozza a módosított stílusokhoz szükséges CSS kódot, amelyet a felhasználók exportálhatnak és hozzáadhatnak a weboldalukhoz.

  4. Élő előnézet: A bővítmény élő előnézeti funkciója segítségével a felhasználók azonnal láthatják a módosítások eredményét, mielőtt mentenék őket.

  5. Undo/Redo és mentési lehetőség: A bővítmény lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszavonják vagy újraalkalmazzák a módosításokat, és bármikor menthetik az eddigi munkájukat.

  6. Kompatibilitás: A Yellow Pencil bővítmény kompatibilis a legtöbb WordPress témával és bővítménnyel, valamint a legújabb WordPress verziókkal is.

A Yellow Pencil letöltése: https://wordpress.org/plugins/yellow-pencil-visual-theme-customizer/

7. Yoast SEO

A Yoast SEO egy népszerű WordPress bővítmény, amely segít optimalizálni a weboldalak tartalmát a keresőmotorok számára. Az alábbiakban összefoglaljuk a Yoast SEO főbb jellemzőit és előnyeit:

  1. Meta címek és leírások kezelése: A Yoast SEO lehetővé teszi a meta címek és leírások könnyű szerkesztését, amelyek fontosak a keresőmotorok számára. Ezek segítenek a keresőmotoroknak megérteni a tartalom relevanciáját és rangsorolni a weboldalakat a keresési eredmények között.

  2. XML-sitemap generálás: A bővítmény automatikusan generálja az XML-sitemapot, amely fontos a weboldal struktúrájának és tartalmának bemutatásához a keresőmotorok számára. Ez elősegíti a weboldal gyorsabb indexelését és jobb rangsorolását.

  3. Tartalom analizálása és optimalizálása: A Yoast SEO segít optimalizálni a tartalmat a kulcsszavak és a tartalom minősége alapján, valamint javaslatokat tesz a címek, a bekezdések és az egyéb elemek szerkezetének javítására.

  4. Breadcrumb navigáció: A bővítmény lehetővé teszi a breadcrumb navigáció beállítását és testreszabását, amely hasznos a felhasználók számára, és javítja a weboldal keresőmotorbarát jellemzőit.

  5. Keresőbarát URL-ek: A Yoast SEO segít a keresőbarát URL-ek létrehozásában, amelyek könnyen érthetőek és indexelhetőek a keresőmotorok számára.

  6. Kapcsolódó tartalmak és belső linkek: A bővítmény ajánlásokat tesz a kapcsolódó tartalmak és a belső linkek hozzáadására.

A Yoast SEO letöltése: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

8. Woocommerce

A WooCommerce egy nyílt forráskódú (open source) WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy webáruházat hozzanak létre és kezeljenek a WordPress alapú weboldalukon. A bővítmény több mint 5 millió aktív telepítéssel rendelkezik, így az egyik legnépszerűbb megoldás a webáruházakhoz.

A WooCommerce egyszerű telepítése és használata miatt népszerű a kezdők és az amatőr webáruház tulajdonosok körében, de számos haladó funkcióval rendelkezik, amelyekkel kiterjedt és testreszabott webáruházakat is lehet létrehozni.

A bővítmény alapvetően ingyenes, de vannak prémium kiegészítői is, amelyek további funkciókat és lehetőségeket biztosítanak a felhasználóknak. A WooCommerce lehetővé teszi az online fizetések elfogadását, a szállítás kezelését, az ügyfélkapcsolatok menedzselését és a termékek, kategóriák, vevők és megrendelések kezelését.

Összességében a WooCommerce egy hatékony és egyszerű megoldás azoknak, akik webáruházat szeretnének létrehozni a WordPress alapjain.

A Woocommerce letöltése: https://wordpress.org/plugins/woocommerce/

9. GPT AI Generator

A GPT-3 AI tartalomgenerátor egy WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az OpenAI GPT-3 nyelvi modellt használva tartalmat generáljanak weboldaluk számára. A bővítmény segítségével a felhasználók magas minőségű tartalmakat hozhatnak létre különböző formátumokban, mint például cikkek, termékleírások és közösségi média posztok. A bővítmény lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalom beállítását, például a hosszúságot és a hangvételt, majd ezek alapján generálja a tartalmat.

Fontos megjegyezni, hogy a GPT-3 AI tartalomgenerátor  OpenAI GPT-3 API szolgáltatás meglétét igényli a használatához. Emellett az AI-generált tartalom használata etikai kérdéseket vet fel az autentikusság és az eredetiség tekintetében. Ezért ajánlott, hogy a felhasználók óvatosan használják, és inkább kiindulási pontként tekintsenek rá a weboldaluk tartalmának létrehozásához.

A GPT AI Generator letöltése: https://wordpress.org/plugins/gpt3-ai-content-generator/

10. Stripe

A Stripe WordPress bővítmény lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és hatékonyan fogadják el a bankkártyás fizetéseket a WordPress oldalukon keresztül. A Stripe egy biztonságos és könnyen használható fizetési megoldás, amely támogatja a bankkártyás fizetéseket, az Apple Pay-t és a Google Pay-t is.

A bővítmény lehetővé teszi a felhasználók számára a Stripe-fiók létrehozását, a fizetési módok beállítását, az árak megadását és a tranzakciók nyomon követését. A Stripe a tranzakciók során biztonságos titkosítási technológiát használ, hogy biztosítsa a felhasználók és az ügyfelek adatainak védelmét.

A Stripe WordPress bővítménye könnyen integrálható a WordPress oldalakba, és számos más WordPress bővítménnyel, például WooCommerce vagy Gravity Forms is kompatibilis. A bővítmény egyszerű kezelése és integrációja miatt nagyon népszerű a kis- és közepes vállalkozások körében, akiknek szükségük van egy megbízható fizetési megoldásra az online értékesítéshez.

A Stripe nem kéri dokumentumok tömkelegét a regisztrációhoz, díjaik átláthatóak, a kezelőfelület könnyen kezelhető, bármely más fizetési szolgáltató admin felületével összehasonlítva fényévekkel jobb élmény.

A Stripe letöltése: https://woocommerce.com/products/stripe/

Related Post